2014. január 15., szerda

Táskamánia a clutch-tól a pakolósig - Top 10


’Van elég cipőm és táskám is.’ Na ez az a mondat, ami még egy nő száját sem hagyta el soha. Ok, biztos akadnak kivételek, de ez a cikk nem is nekik szól! Ami fontos, hogy a 2014 tavaszi-nyári táskadivat nagyon a kedvünkre való, hiszen sok-sok izgalmas színt, anyagot és fazont fellelhetünk benne. A mindenhez passzoló feketén és barnán kívül érdemes beruházni egy-egy mutatós bézs, fehér vagy szürke táskára is, de a táskamániások garantáltan a bőség zavarában lesznek idén is! Nekünk sem volt egyszerű dolgunk, de Trendspioneer közreműködésével végül mégis összeállítottuk a legjobb 10+1 táska listáját. A plusz egy ajánlást tőletek várjuk!


1.

A ’clutch’, azaz a kézben viselt vagy hónalj alá csapott kistáska nem túl praktikus, viszont nagyon mutatós darab. Lehet boríték vagy kis dobozka formájú, fémes vagy élénkszínű, fekete vagy párducmintás és persze tavasszal őrült színes, ahogy a Hermes kollekcióban. Persze nem a rohangálós napokhoz, hanem színházba, buliba vagy beülős találkozókhoz találták ki. Leginkább egy elegáns kisruhához illő viselet, de nekünk nagyon tetszik egy egyszerű farmer, kötött felső-zakó kombóval is.
HERMES

HERMES


2.

 A két- vagy többszínű bőr táska a mi dédelgetett nagy kedvenceink közé tartozik. A Süel üzletekben megtaláljátok azt az egyedi tervezésű táskakollekciót, amibe mi nem olyan régen beleszerettünk és igen nehéz választani, hiszen minden egyes darabja szemet gyönyörködtető és ráadásul mind remekül passzol a kötött ruháinkhoz! Nézzétek csak a fotókat!
3.

A hátizsák nagy visszatérője a táskadivatnak és a kisebb méretű színes fazonok nem csak a sportos lányoknak állnak jól, bátran viselheti bármilyen stílusú nő. Nagyon tetszik nekünk az egyszínű szürke vagy a steppelt, szegecses változata is. Ez a trend bármelyik Süel ruhánkhoz passzol, de leginkább talán egy leggings+tunika összeállításhoz tudjuk elképzelni.
Persze akadnak ebben a kategóriában is nagyon izgalmas és monumentális megoldások...mi azokat is imádjuk!!

GUCCIASOS


CHANELMONCLER GAMME ROUGE

MONCLER GAMME ROUGE

4.

 A karbavaló retikül egyértelműen a 2000-es évek újdonsága és a hazai illetve külföldi celebek, lásd Victoria Beckham által előszeretettel viselt fazon. A Hermés, a Louis Vuitton, a Mulberry és a Furla is évről évre tervez karon viselendő táskákat. Nekünk leginkább egy szép Süel poncsóhoz és egy hosszú kesztyűhöz párosítva tetszik ez a fazon!


DIOR

DKNY

LENGYEL ZSUZSI


5.

Az átvetős táska vitathatatlanul a legkényelmesebb viselet, hiszen egyik karunkat sem foglalja le. A hátizsákokhoz hasonlóan azonban nem kell feltétlen sportos kiegészítőként értelmeznünk, hiszen egy csillogó kistáskának is lehet hosszú pántja és a nagyobb fazonok is készülhetnek csajosabb színekből és/vagy anyagokból.
VIONETT


6.

Az állatmintás, leopárd vagy krokodilbőr anyagok sosem koptak ki a táskadivatból. Persze évről évre mindig megújul ez a trend, indén a "színes állatok" voltak a kedvenceink...Nem bírtunk választani:)

DIOR

DIOR

DIOR

VANESSA BRUNO

CHLOE

ZADIG & VOLTAIRE
7.

A steppelt borítás nagyon jól mutat bármelyik fazonú táskán, a klasszikus Dior modell, mely Diana hercegnő kedvence volt, örök klasszikus. De nagyon szépeket láttunk a Mango legújabb kollekciójában is. Kedvencünk ez a pink steppelt Chanel.

CHANEL
8.

A láncos kis retikül prototípusa egyértelműen a Chanel (ismét egy Chanel..:)). Ezt a fazont a mostani szezonban megtalálhatjátok a Mango, a Zara a Hennes vagy a Stradivarius polcain is. Ezzel a fazonnal nemigen lehet mellélőni, csak egy baj van vele, mint minden más kistáskával is, a mobilunkon és a szájfényen kívül nemigen lehet bele mást tömködni… viszont nagyon jól mutat a testhezálló Süel rucijainkkal.

CHANEL
9.

Szegecsből, strasszból és rojtokból egy ideje már sosem elég, nem maradhattak ki az idei szezonból sem és valóban nagyon jól mutatnak az arany és az ezüst szegecsdíszítések szinte bármelyik táskafazonon. Ez az egyik személyes kedvencem mert a pulóvereinken is szeretek hasonló díszítésekkel operálni.
BOTTEGA VENETA

PAUL JOE

VALENTINO

VALENTINO

VALENTION

ZADIG & VOLTAIRE
10.

A nagy pakolós táska szerencsére idén sem ment ki a divatból és bizony nagy szükségünk is van rá, amikor a fél háztartást magunkkal akarjuk cipelni a váltócipőtől az esernyőig. Ezt a viseletet azonban nem ajánljuk kisruhához és tűsarkúhoz, inkább valami hétköznapi szereléshez, a fellépőruha úgyis elfér a bugyrokban! :)

ASOS

KENZO

TED BAKER

+1 Nektek melyik fazon tetszik és melyiket tennétek még a kedvencek közé? 

Az én szívem csücske ez a  Celine csoda...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése