2015. március 3., kedd

Süel kubai hangulatban

A munkám egyik kedvenc része a Süel fotózások szervezése és hála a jó égnek idén sem szűkölködünk ötletekben.

Tegnap oltári kubai hangulatban kaptuk lencsevégre Horváth Évát, aki turbánnal a fején pózolt a Casa della Musica csíkos falai előtt. Na de nézzük, hogyan jutottunk el idáig... 
Tavaly csodás új fonalfestések érkeztek, amiket csak idén csodálhattok meg teljes valójukban, de persze a hozzájuk kapcsolódó történeteket már tavaly novemberben elkezdtük körvonalazni.

Kolléganőmnek írtam egy levelet, hogy a "diszkómelír" fantázianéven futó anyagunkhoz  kellene ötletelnünk. Az irány az volt, hogy türkizt, lilát és pinket fogok az egyedi nyomott fonallal kombinálni, így egy eléggé élénk alapvetően meleg, lilás, és mindenképpen bulis világban szeretném elhelyezni a ruhákat. Nagyon odáig voltam a színes turbánokért, amelyek idén hozzánk is berobbannak majd a hétköznapokba, illetve szerettem volna egy félvér modellt az izgalmas színkavalkádhoz.
Gondolatébresztőnek elküldtem a lenti pár képet, a feladat pedig a smink, helyszín és hangulat inspirációs tábláinak elkészítése volt.





Nos Áginak sem kellett több és a fantáziáját szabadon eresztve egy kubai hangulatú anyaggal jött vissza, amibe azonnal bele is szerettem...




Ezen az úton elindulva, először a Süel csapat ifjú sminkesével, Deák Veronikával akartam megbeszélni a részleteket, hogy legyen bőven időnk kreatívkodni, ötletelni és a végső sminket kitalálni.
Vera "szupermaximalista", úgyhogy másnap már egy pinterest táblán gyűjtötte a hangulathoz passzoló sminkkreációkat, amelyekből kiválasztottuk a megfelelő irányvonalat.
A kedvencem:


Aztán íme egy jó példa arra, hogy online hogyan lehet színeket egyeztetni ha a sminkes más városban van éppen:

 

Elkezdtünk gondolkodni a kiegészítőkön is de ahogy ez mostanában lenni szokott, annyi dolgunk volt, hogy az utolsó pillanatban szóltunk az ékszertervezőknek. Először Juhász Tündivel beszélgettünk csak úgy körvonalakban a koncepcióról  és persze az üvegékszerek mestere gyorsan elindult a lilával üvegezett úton.

Közben persze az én fantáziám is beindult és az eredeti elképzelésbe új ruhák is belecsúsztak, amiket maga a koncepció ihletett. Ahogy bővült a "kubai kollekció" a kiegészítő palettát is frissíteni kellet, így felvettük a kapcsolatot kedvenc textilékszer tervezőnkkel Mácsár Andival, aki mellesleg borzasztóan gyorsan és kreatívan dolgozik ha sürget az idő... így az utolsó pillanatban még sok meglepetés készült, amit majd a képeken viszontláthattok. 


Persze semmi sem megy simán, így a végső simítások közeledtével félvér modellünk lemondta a fotózást...hoppá...az egyik kulcsfigura kiesett a képből és hát csapatunk egyik tagja sem a szuper barnaságáról híres, így hirtelen nem tudtuk mit tegyünk. A modellügynökségeknél semmit sem találtunk és akkor jött az ötlet, hogy a top formában lévő műsorvezetőnk, Horváth Éva most érkezett haza a nyaralásból...

Évánál azzal indítottam a telefonban, hogy "...mennyire vagy barna?", a válasz természetesen az volt, hogy nagyon, így pikk-pakk egyeztettünk és a végeredmény oltári lett.

A turbánkötés eleinte még nem volt olyan tökéletes és inkább hasonlítottunk egy csinos takarítónőre, mint egy kubai vénuszra, de youtube videók és képsorozatok segítségével igazi profi "turbános" lett Ágiból, aki végül minden képhez más megoldással kötötte meg a színes kendőket Éva fején.





A szűk folyosókon eszméletlen vicces volt a fotózás és szokás szerint végig nevetgéltünk minden percet.


Kivéve talán azt, amikor fotósunk Máté kitalálta, hogy a korláton ülve fogja fotózni Éva hosszú lábait...végül elkaptuk:).
Így dolgozunk mi! <3




Képek hamarosan...
A kollekció március 9-től kapható minden budapesti Süelben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése